Czasowe wyłączenie strony


Menu Główne » Instrukcja strony CMS » Administracja » Czasowe wyłączenie strony


Jeśli zaistnieje potrzeba chwilowego wyłączenia strony dla odwiedzających nasz CMS posiada taką funkcję.

Należy po zalogowaniu do panelu administracyjnego (czytaj jak logujemy sie do panelu) wchodzimy w górna zakładkę:

 

Narzędzia » Konfiguracja systemu » Ustawienia serwisu

 

I znajdujemy pole "Status strony" Następnie zaznaczamy tam kółeczko na:


Offline

 

Aby poinformować użytkowników dlaczego strona nie działa możemy także wypełnić pole "Wiadomość o niedostępności strony"

Gotowe, nasze ustawienie potwierdzamy klikając przycisk "Zapisz" (górny prawy róg strony).

Ważna uwaga. Strona mimo, że jest niedostępna dla użytkowników - możemy jako Administratorzy ją np. wypełniać treścią. W momencie jak strona jest gotowa do publikacji - ją włączamy.

Oczywiście długie utrzymywanie strony w takim stanie może być niekorzystne np. dla pozycjonowania witryny (na stronie nie ma treści i postrony nie działają). Więc trzeba mieć tę kwestię na uwadze.